Week 16: Lil Xan en Wavves kunnen het wel met elkaar vinden

Een zonovergoten zestiende week van 2018 wordt vandaag afgesloten. Een heerlijk zomerse week met een kil, zwart randje. Afgelopen vrijdag overleed Avicii tot grote schok van de volledige muziekwereld. Veel DJ’s stonden dit weekend dan ook stil bij het verlies van de 28-jarige Zweed. Dit en meer in een nieuwe aflevering van De Spotlight Social.

Dat Beatrich geen artiest van de oude stempel is werd afgelopen maandag maar weer eens dubbel en dwars bewezen toen ze deze foto op Instagram plaatste. De jonge Litouwse zangeres liet haar schrijfritueel zien, liggend op de bank met een telefoon in de hand. Het is duidelijk dat de nieuwe generatie artiesten niet meer zo’n behoefte heeft om stoned met een boel instrumenten in een studio te zitten. Gelukkig resulteert ook dit gewoon in goede muziek en dus kan ik Beatrich geen ongelijk geven.

 

Ik zag haar al in het voorprogramma van Sofi Tukker waar ze een opvallende indruk achterliet: LP Giobbi. Waar ik nog zo mijn twijfels had liet de Amerikaanse DJ wel een positieve indruk achter op Sofi Tukker waar ze sinds de tour nauw bevriend mee is geraakt. Dusdanig goed bevriend zelfs, dat LP Giobbi’s debuutsingle, Amber Rose (samen met Hermixalot en Computo), als allereerste track op Sofi Tukker’s nieuwste label Animal Talk uitgebracht zal worden. Dinsdag bevestigde LP Giobbi dit nieuws op Instagram en een dag later liet ook Sofi Tukker zich lovend uit over deze nieuwe samenwerking.

Altijd al een potje willen Fortniten met Lil Xan? Woensdag had jij dé kans van je leven. Als je een XBOX-account had, tenminste. De rapper uit Redlands, Californië vertelde woensdag op Twitter dat hij een nieuw account had aangemaakt om ’s avonds eens een lekker potje te gamen met zijn fans. Ik vermoed echter dat dit game-avontuur niet helemaal succesvol is verlopen. Diezelfde avond Tweette de rapper namelijk een enorm relaas tegen Twitter waar hij zelfs aankondigde dat hij een tijdje van het medium afgaat. Slik. Lijkt erop alsof iemand hier slecht tegen zijn verlies kan.

 

Soms doe je gekke dingen als je dronken bent. Je ex een appje sturen, met iemand het bed delen wat je nuchter absoluut niet zou doen of zelfs een random tattoo zetten: je kent de verhalen vast wel. Maar je haar roze verven? Nee, dat is wel next level. Helemaal als je niets gedronken hebt. Slushii heeft duidelijk niet de beste herinneringen aan de tijd dat hij zijn kapsel een ander tintje gaf. Bij de throwback die hij donderdag online plaatste schrijft hij ‘’#tbt to when I made bad life decisions.’’ Ach, hij heeft wel mooi een eigen stijl gecreëerd door die gekleurde haardos.

 

We blijven nog even hangen in de Lil Xan-sferen. Weet je nog dat de rapper een aantal weken negatief in het nieuws kwam omdat hij de muziek van Tupac als saai beoordeelde? Wavves-frontman Nathan Williams deed in de categorie ‘overtreffende trap’ vrijdag een behoorlijke duit in dit zakje toen hij vanuit zijn vakantieadresje in Peru Tweette dat hij Sean Kingstons Beautiful Girls beter vindt dan het volledige Beatles-werk. Wauw! Dat is nog eens een gedurfde uitspraak. Ophef in 3… 2… 1…

 

Ik was donderdag in Leiden en zag dat een enorm gedeelte van het winkelend publiek al finaal verbrand was door de scherpe zon die scheen. Hoewel ik me die dag nog tactisch had ingesmeerd moest ik zaterdag ook aan de vuurrode ledematen toegeven. Hopelijk hebben blackbear en zijn dame zich wel goed met zonnebrand besmeurd. Op de foto die blackbear gisteren op Instagram plaatste is te zien dat de twee tortelduifjes op hun zomerse terras op Coachella heerlijk genieten van de zon. Lekker bijbruinen zit er dus wel in op het festival.

 

Talloze DJ’s lieten zich dit weekend uit over de dood van ’s werelds grootste dance-producer van dit moment: Avicii. De slechts 28-jarige Zweed overleed deze vrijdag in Oman, tot groot verdriet van de volledige dance-community. 3FM en Slam FM draaiden de hele avond alleen nog maar Avicii, XITE besloot extra veel videoclips van de DJ uit te zenden en ook Alison Wonderland bracht een eerbetoon aan Tim Bergling. De Australische dame draaide dit weekend op Coachella en stond daar stil bij de dood van de man bij wie ze ooit nog in het voorprogramma stond tijdens zijn eerste show in Sydney ooit.

Advertenties

Laat weten wat je van dit artikel vindt:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s