Vers Gespot #76

Wie houdt er nu niet van nieuwe muziek? Wij van De Spotlight zijn er dol op en presenteren je in Vers Gespot iedere week drie kersverse bands en/of artiesten waarvan wij denken dat jij ze móet kennen. Deze week Vers Gespot: Captain Kidd, Hasse de Moor en morgxn.

Artiest: Captain Kidd
Nummer:
Stay
Afkomst:
Cleveland, Ohio; Verenigde Staten
Eerste indruk:
Verrassend goede psycho-indie.
Klinkt als:
Dan Croll, Jamie xx, Tame Impala
In het kort:
Een aantal weken geleden stuitte ik op Freaky Love, een verdwaalde single van de tot nog toe voor mij onbekende band Captain Kidd. Na een aantal keer luisteren besloot ik dat ik dit nummer best wel fijn vond en dat het prima zou passen in een Vers Gespot. Wat bleek: video was een beetje mwah, track was al ruim vier jaar oud, ging hem gewoon niet helemaal worden. Godzijdank gaf ik de moed niet op en besloot ik Stay erbij te pakken, als losse single uitgekomen in 2017 en de video stamt uit oktober van het afgelopen jaar. Godzijdank, omdat Stay een opvallend goede track is waar Tame Impala op een wel hele fijne manier gemixt wordt met de toegankelijke indie-pop van Dan Croll en waar zélfs een vleugje Woolf And The Wondershow te bespeuren valt. Noem Captain Kidd gerust een verrassende ontdekking.
Video:
Bij een psychtrack hoort een psycho clip. Evan Campbell en Anthony Codispoti van The Film Forge zijn hierin uitstekend geslaagd.

Artiest: Hasse de Moor
Nummer:
Tonight (ft. Mike Jay)
Afkomst:
Hoorn; Nederland
Eerste indruk:
Neerlandsche dancekraan blijft maar stromen.
Klinkt als:
Chocolate Puma, Mr. Belt & Wezol, LNY TNZ
In het kort:
Op het eerste gezicht zijn de titels van Hasse de Moor niet per se geschikt voor de jeugdige De Spotlight-lezer. Money N Hoes of de samenwerking met ene Horny Dave, bijvoorbeeld. Ook de lyrics en de video van vandaag zijn een tikkie 16+. Maak kennis met mijn voormalig stadsgenoot (onderhand gehuisvest in Amsterdam) en zelfs oud-schoolgenoot Hasse de Moor. Hasse is precies 23 dagen jonger dan ik, alleen wel vele male succesvoller. De jonge DJ en producer brengt materiaal uit op Spinnin’ Records, werkt samen met o.a. Curbi, onderhoudt nauwe banden met Yellow Claw’s Barong Family en produceerde Donnie’s allernieuwste vliegensvlugge single Snelle Planga. Eigenlijk is het best wel voor de hand liggend dat Hasse de Moor een grote gaat worden. Single Tonight, samen met Mike Jay, verscheen een jaartje geleden en is een lust in het oor van menig EDM- en electrohouseliefhebber. Oh ja, voordat ik het vergeet: Hasse de Moor wordt al gesupport door namen als Skrillex, DJ Snake, Diplo, Dillon Francis en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Video:
Je bent gewaarschuwd: de video is een gevalletje parental advisory. Flink ordinair, maar de track is wel retegoed.

Artiest: morgxn
Nummer:
translucent
Afkomst:
Nashville, Tennessee; Verenigde Staten
Eerste indruk:
Doe-het-zelver met potentie.
Klinkt als:
The Neighbourhood, flor, Youngr
In het kort:
morgxn gaat best lekker. Een aantal miljoen plays op zak, wat kekke featurings in de pocket en zijn video’s staan bekend om de nodige creativiteit en originaliteit. Al met al heeft morgxn niets te klagen, alleen is hij nog niet echt helemaal opgemerkt. Nu, op dat punt kom ik voor in dit verhaal. Ik laat je kennismaken met de indie van morgxn. morgxn snapt het begrip indie helemaal: single translucent verscheen op zijn eigen recordlabel wxnderlost records en de vergelijkingen met soortgelijke artiesten vloeien rijkelijk bij het luisteren naar zijn muziek. Niet alleen is morgxn een fijne toevoeging aan de indie-pur-sang-wereld, ook is het niet ondenkbaar dat de jonge Amerikaan hierin een grote rol van betekenis zal gaan spelen.
Video:
Een video met een enorm intro. Als je hier geen zin in hebt verzoek ik je te skippen naar ongeveer 1:41. De video is aardig deprimerend en de thema’s geluk en vrolijkheid staan niet echt centraal.

Advertenties

Laat weten wat je van dit artikel vindt:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s