Vers Gespot #77

Wie houdt er nu niet van nieuwe muziek? Wij van De Spotlight zijn er dol op en presenteren je in Vers Gespot iedere week drie kersverse bands en/of artiesten waarvan wij denken dat jij ze móet kennen. Deze week Vers Gespot: Inner Tongue, Kamille en Scott Helman.

Artiest: Inner Tongue
Nummer:
Dig Deeper
Afkomst
: Wenen; Oostenrijk
Eerste indruk:
Niet-te-moeilijke psychpop.
Klinkt als:
Tame Impala, Joywave, Toro Y Moi
In het kort
: We reizen voor het gemak even af naar Oostenrijk waar de band Inner Tongue ons op staat te wachten. Dig Deeper is de typische alternative psychedelische popplaat die de DJ als opwarmertje draait bij een concert van Tame Impala. Niet te moeilijk, wel lekker alto. Dig Deeper werd in 2017 als losse single uitgebracht en de video voor de track verscheen in de zomer van het afgelopen jaar. Inner Tongue klinkt als een interessant bandje en Dig Deeper blijft verraderlijk goed in je hoofd zitten.
Video: De video voor Dig Deeper is zowel kunstzinnig als eigenaardig, maar is niet echt bijster interessant. Ikzelf krijg wat last van claustrofobie.

Artiest: Kamille
Nummer:
Body (ft. Avelino)
Afkomst
: Londen; Engeland
Eerste indruk: Over onontdekt talent gesproken.
Klinkt als:
SZA, Rita Ora, Emeli Sandé
In het kort
: De eerste comment onder de YouTube-video voor Body luidt ‘’This is awesome why doesn’t it have views.’’ Goed, bijna honderdduizend kijkers is niet niks maar toch, ik kan mij volledig vinden in het commentaar van ene Delia B. Kamille is de Londense R&B-zangeres Camille Purcell. Slaat u steil achterover als ik zeg dat Kamille een platinum-verkopende, ASCAP, BMI en BRIT-award winnende artiest is? Ik wel. Kamille heeft songwriting credits bij enorme hits als The Script’s Rain, bijna het volledige Glory Days-album van Little Mix én hun megahit met CNCO; Reggaeton Lento, SIGMA en Birdy’s Find Me en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat ben ik blij dat Kamille nu zelf is gaan zingen want Body met Avelino is een belachelijk goede track.
Video: Als je niet zo gesteld bent op het menselijk lichaam zal ik deze videoclip zeker overslaan.

Artiest: Scott Helman
Nummer: PDA
Afkomst
: Toronto; Canada
Eerste indruk: Wie is Scott Helman en waarom maakt hij van die verdomde leuke liedjes?
Klinkt als: Air Traffic Controller, Sheppard, Royal Teeth
In het kort
: Hij is jong, aantrekkelijk en Canadees. Daarnaast is hij heel goed in het maken van catchy popliedjes. Klinkt in eerste instantie als de gedroomde opvolger van Justin Bieber maar dat gaat me net even te ver. Scott Helman maakt vrolijke popfolk en laat zich inspireren door grote namen van vroeger als Bruce Springsteen, Neil Young en The Cure maar schuwt ook niet van een portie Arcade Fire of Bon Iver. PDA is afkomstig van debuutalbum Hôtel de Ville uit 2017 en leverde de Canadese singer-songwriter al bijna 3,5 miljoen plays op. De pas 22-jarige zanger bracht in 2014 al zijn debuut EP uit en speelde afgelopen zaterdag in de Melkweg.
Video: In de zwart-witvideo van PDA maken we kennis met een popster in spé. Scott Helman op het podium met zijn band, een beetje plezier makend met de bandleden. You know the drill.

Advertenties

Laat weten wat je van dit artikel vindt:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s