Week 18: Al je vrienden willen mijn baby’s. Klinkt grappig, maar het is echt waar.

Ahh. Wat een relaxte week was dit. Ik verbleef van maandag tot en met donderdag in Praag en dus ben ik deze week helemaal tot rust gekomen. De achttiende week van dit zal mijn geschiedenisboek ingaan als een zonnige week waarin ik eens onbeschoft de toerist heb uitgehangen. Hoe was deze week voor onze artiesten? Zijn er nog bands op vakantie geweest of andere gekkigheden gebeurd? U en ik lezen het in een nieuwe aflevering van De Spotlight Social.

Deze maandag verschenen ze dit jaar voor de laatste keer online: nieuwe foto’s van Coachella. Het tweede en dus laatste weekend van het festival zat er een weekje op voordat Bleachers maar eens besloot een foto van het Amerikaanse festival op Instagram te plaatsen. Samen met Carly Rae Jepsen – ja, die van hét hitje – betrad de band rondom zanger Jack Antonoff het podium in Indio, Californië en dat vond de frontman ronduit fantastisch. Met deze post is het festival dan nu écht afgesloten, als het aan De Spotlight ligt in ieder geval.

Jaaaa! Daar is ‘ie weer: de gevoelige snaar, de tranentrekker, de emotionele quote die bands en artiesten geregeld op de sociale media posten om zo veel mogelijk liefde en likes binnen te harken. Dit maal is AWOLNATION de pineut: dinsdag kwam deze foto, in zwart-wit nota bene, online op Instagram met daarbij een zin waarbij een fikse boodschap in verborgen zin. Want hoewel het milieu er steeds maar op achteruit gaat, zijn de mooie en schone plekken nog wel degelijk te vinden als het aan de band ligt. Oké, ze hebben ook wel een punt. En het is een toffe foto. Goed; like.

 

Qua quotes is AWOLNATION wel de meest serieuze maar niet de meest opvallende van deze week. De quote die menig wenkbrauw heeft doen fronzen is afkomstig uit Toronto, Canada. Afzender: Jessie Reyez. Woensdag plaatste ze deze, op het eerste oog vrij normale foto op Instagram. Echter, de caption van dit plaatje vraagt misschien om wat uitleg. ‘’All your friends want my babies, I know it’s funny but it’s true.’’ Uhm. Pardon? Dit stukje tekst blijkt een lyric te zijn van Jessie’s nieuwste single Body Count, uitgekomen afgelopen vrijdag. Aha. Slim bekeken!

Ze is zonder twijfel een opvallende verschijning, de Noorse zangeres Aurora Aksnes. De dame, onder het publiek bekend als AURORA, trekt met haar spierwitte haar en gekke pony al snel de aandacht en dat brengt soms wat twijfels met zich mee. Donderdag bracht ze één van die twijfels onder de aandacht door een vrij, uhh, bizarre outfit aan te trekken. Hoewel ze geboren is in 1996 vragen de mensen zich zeer waarschijnlijk bij deze foto af of Aurora wel echt zo oud is als ze zegt of dat het gewoon een oude, chagrijnige oma is.

 

Dat Tom Misch lekker gaat is een understatement. Album Geography werd hierzo Plaat van de Maand april, hij wordt wereldwijd aan de lopende band gestreamd en recentelijk verkocht hij twee grote zalen van Paradiso uit. Des te specialer is het voor de mensen die vrijdag bij een instore van de Britse zanger aanwezig waren. Tom Misch trad voor het Amerikaanse NPR Music op in een boekenwinkel en de gelukkigen die erbij waren zullen over een paar jaar nog maar eens opscheppen over deze bijzondere show. Tom Misch zelf was er overigens ook erg tevreden over.

 

Twee weken geleden was Lil Xan nog uitgebreid aan het gamen met zijn fans toen hij na afloop van dit videospelletjesavontuur op Twitter liet weten nooit meer op het medium actief te willen zijn. Nu neem ik zulke boodschappen niet altijd even serieus maar na nog even twee weken nagedacht te hebben maakte Diego Leanos zaterdag op Twitter bekend er nu écht klaar mee te zijn en dat hij lekker verder zal gaan op Instagram. Ik zal het de komende weken in de gaten houden en eens zien of hij voet bij stuk houdt.

 

We sluiten de week af met goed nieuws uit Engeland. Nadat Blaenavon een aantal maanden van een welverdiende pauze heeft genoten zijn ze sinds dit weekend weer op pad. De eerste shows sinds lange tijd leiden de band o.a. langs Newcastle en de vijftiende van deze maand langs de welbekende Boiler Shop in… Newcastle! Voorlopig lijkt Blaenavon dus nog even te verblijven in Noord-Engeland. Hopelijk binnenkort meer nieuws over een eventuele kersverse Blaenavon-tour.

Advertenties

Laat weten wat je van dit artikel vindt:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s