Vers Gespot #78

Wie houdt er nu niet van nieuwe muziek? Wij van De Spotlight zijn er dol op en presenteren je in Vers Gespot iedere week drie kersverse bands en/of artiesten waarvan wij denken dat jij ze móet kennen. Deze week Vers Gespot: Au/Ra, PLANET en TENDER.

Artiest: Au/Ra
Nummer:
Panic Room
Afkomst:
Eivissa; Spanje
Eerste indruk:
Nieuwe meisjespop met een shitload aan voorgangers.
Klinkt als:
bülow, Sabrina Carpenter, Billie Eilish
In het kort:
Ik was enigszins verbaasd toen ik er twee weken geleden achter kwam dat ik Au/Ra nog geen enkele keer op mijn blog behandeld heb. Single Outsiders uit 2017 ging er bij mij in als zoete koek en ook het vervolg hierop stemde mij dusdanig goed dat ik blij ben dat ik Au/Ra dan nu alsnog kan behandelen. We maken vandaag kennis met Panic Room, één van Au/Ra’s meest populaire tracks so far. De eerste versie van de single (let: het zijn er in totaal drie) verscheen in februari en met de akoestische versie (tweede) en de featuring met Camelphat (derde) meegerekend heeft ze al zo’n vijf miljoen plays op enkel en alleen Panic Room. Net als Bento BDA een aantal weken geleden is ook Au/Ra op een tropische locatie opgegroeid: de in Ibiza geboren zangeres is namelijk opgegroeid op het tropische eiland Antigua. Zullen die zomerse klanken zich ontwikkelen in haar muziek?
Video:
Zo zomers als Au/Ra op het eerste oog doet vermoeden, zo duister is de video voor Panic Room. Welcome to the panic room, where all your darkest fears are gonna come for you.

Artiest: PLANET
Nummer:
Aching Dream
Afkomst:
Sydney; Australië
Eerste indruk:
Dit is toch gewoon…
Klinkt als:
DMA’s, Oasis, DMA’s
In het kort:
Nee! Het zijn ze niet. Maar oh, oh, oh wat lijken ze veel op elkaar: PLANET en DMA’s. De twee bands hadden zo elkaars kopie kunnen zijn. Ze maken beiden britpop, komen allebei uit Australië en zijn allebei hard op weg de nieuwe Oasis te worden, want dat is bij veel mensen toch de eerste associatie zodra het woord britpop op tafel komt. Zodra je de eerste klanken van Aching Dream hoort weet je het zeker: deze twee bands zullen voor elkaar door het vuur gaan. Geen wonder dat de twee gezamenlijk optreden als DMA’s op 12 mei, da’s komende zaterdag al, in Paradiso optreden. De boodschap is duidelijk: houd je van DMA’s houd je van PLANET.
Video:
Lekker relaxed en zwart-wit. Weet je zeker dat je de bandleden ook direct van gezicht zal herkennen de eerstvolgende keer dat je ze tegenkomt.

Artiest: TENDER
Nummer:
Violence
Afkomst:
Londen; Engeland
Eerste indruk:
Wegzweefelectropop.
Klinkt als:
Breton, HONNE, HAEVN
In het kort:
Overmorgen nog niets te doen? Neem dan even een kijkje in de upstairs van de Melkweg, bij TENDER. Wat je kan verwachten? Zweverige elektronische popklanken met een hint Glass Animals en Empire Of The Sun in de verte. Niet zo vrolijk als Superorganism, wel zo chill als HONNE. TENDER scoorde al lekker met single Outside uit 2016 (11 miljoen streams op Spotify) en ook singles Nadir en Aldrig Mer (featuring met de Zweedse Kasbo) trokken de nodige aandacht. Ziet er naar uit dat TENDER een bekende naam gaat worden.
Video: Een opvallende choreografie in een donkere setting. Het is een bekend beeld dat past binnen het genre.

Advertenties

Laat weten wat je van dit artikel vindt:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s