Vers Gespot #79

Wie houdt er nu niet van nieuwe muziek? Wij van De Spotlight zijn er dol op en presenteren je in Vers Gespot iedere week drie kersverse bands en/of artiesten waarvan wij denken dat jij ze móet kennen. Deze week Vers Gespot: Alex Bloom, Biyo en Eliza And The Bear.

Artiest: Alex Bloom
Nummer:
One More Shot
Afkomst:
Los Angeles, Californië; Verenigde Staten
Eerste indruk:
Hangende singer-songwritermuziek.
Klinkt als:
Car Seat Headrest, Rex Orange County, Frankie Cosmos
In het kort:
Deze week trappen we Vers Gespot af met Alex Bloom. In eerste instantie een naam die weinig stof doet opwaaien, had in het Nederlands waarschijnlijk net zo normaal geklonken als Mike de Vries of iets in die richting. Alex Bloom’s muziek is wel iets om je oren even bij te spitsen. Het begrip singer-songwriter hoeft anno 2018 niet meer alleen te betekenen dat we een langharige hippie op blote voeten met een gitaar in zijn handen zien. Nee, je kan ook gerust wat meer de alternatieve kant op. Alex Bloom doet met zijn ongemotiveerde, soms bijna depressief klinkende zang een beetje denken aan Will Toledo met een mix van, pak hem beet, Tenterhook (Discover Weekly #8). I like it. Fans van Car Seat Headrest en misschien zelfs Rolling Blackouts Coastal Fever zullen dit wel eens leuk kunnen vinden.
Video:
Normaliter doe ik niet zo zeer aan lyric-video’s in deze rubriek, maar in dit geval maak ik vanwege het feit dat er meer gebeurt dan dat er enkel tekst in beeld komt een uitzondering.

Artiest: Biyo
Nummer:
Fantasies
Afkomst:
Nashville, Tennessee; Verenigde Staten
Eerste indruk:
Verrassend dansbaar.
Klinkt als: Midnight To Monaco, The Knocks, Miami Horror
In het kort:
‘’No bio for Biyo at the moment.’’ Zo luidt de band haar Facebook-pagina in. Dat belooft een leuk avondje research te worden voor Gijs. Goed, here we go. Biyo, spreek uit als bio (op z’n Engels) is een Amerikaans muzikaal duo bestaande uit Grayson en Sam. Deze twee heren komen uit Nashville maar maken muziek die compleet tegenover die welbekende country-sound uit Tennessee staat: elektronische popmuziek. Van vergelijkingen met electro-artiesten als Jai Paul kan Biyo geen genoeg krijgen, al valt er natuurlijk ook wat te zeggen voor die catchy popklanken die het duo produceert. Fantasies is de meest recente single van Biyo (2017) en na eerdere singles heeft de band al geringe aandacht gekregen in de eigen omgeving.
Video:
Die clip vind ik maar een beetje vaag. Toffe regenjassen tho.

Artiest: Eliza And The Bear
Nummer:
Hell
Afkomst:
Londen; Engeland
Eerste indruk:
Veel vrolijker dan de titel doet vermoeden.
Klinkt als:
Viola Beach, Circa Waves, King No-One
In het kort:
Vorige maand stonden de mannen van Eliza And The Bear nog in het voorprogramma van AWOLNATION in de Melkweg, al lijkt dat op voorhand niet echt een gouden combinatie. Waar ik die hoofdact voornamelijk ken vanwege de aparte knalrock ken ik Eliza And The Bear nu toch al een poosje als een vrolijke indie-popband die geen vlieg kwaad doet. ‘’I gotta go to hell, ‘cus all my favourite people are there.’’ Kijk, dat klinkt al wat cooler. Nou, goed, het hoeft in dit geval niet zo stoer van mij. De muziek van de Londense band vind ik namelijk dusdanig leuk, aanstekelijk en opzwepend dat het me allemaal gestolen kan worden. Hell is de op één na meest recente single van Eliza And The Bear dat in 2016 al haar debuutalbum uitbracht. Genoeg materiaal om te ontdekken.  
Video:
Als je van verkleedpartijtjes houdt ben je bij deze band aan het juiste adres.

Advertenties

Laat weten wat je van dit artikel vindt:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s