Ansel Elgort kan echt alles

Sinds oktober 2015 zijn meer dan 350 bands en artiesten de revue gepasseerd in de rubrieken Discover Weekly en Vers Gespot. Heeft onze promotie een beetje geholpen? Zijn de sterren van de toekomst al veranderd in de sterren van nu? Kortom: hoe staat het ervoor met de hoofdrolspelers van het langstlopende item van De Spotlight? In Blik Terug nemen we een duik in het archief van onze maandagrubriek en kijken we wat er geworden is van onze helden.

Het is alweer een poosje geleden dat deze rubriek het daglicht zag op de website. Toch is het vandaag weer tijd om één van de bijna 400 Vers Gespot-artiesten erbij te pakken en zien wat ze er na lange tijd van gemaakt hebben. Onze verwachtingen zijn uiteraard altijd hooggespannen vanaf het eerste moment dat een artiest op onze website behandeld is. Vandaag kijken we in Blik Terug naar de carrière van de man die al schitterde met een schop in de sneeuw tijdens een aflevering van De Spotlight Social, in diezelfde rubriek met een foto die zijn eigen vader heeft gemaakt de show stal en uiteraard één van de hoofdrolspelers is van talloze films én de zevende Vers Gespot: Ansel Elgort.

De faam voor Ansel Elgort begon natuurlijk al lang geleden toen hij de hoofdrol speelde in o.a. A Fault In Our Stars en Paper Towns. Later schitterde de acteur in Baby Driver, de Divergent-series en momenteel zitten er nog talloze films in de koker waarin Elgort in de toekomst zal gaan schijnen. Echter, ikzelf bleek onbewust al enige tijd bekend te zijn met de muzikale carrière van Ansel: als Ansolo maakte hij al remixes voor o.a. Zedd, Galantis en Alesso. Toch kwam zijn muziek pas echt goed bij mij binnen toen ik voor het eerst Home Alone hoorde, mijn officiële eerste kennismaking met de muziek van Ansel Elgort.

De single uit 2016 was ook het allereerste werk dat verscheen onder de noemer Ansel Elgort. Al snel werd Home Alone opgepikt door het grote publiek, het is immers niet niks dat mega-hunk Ansel plotseling ook muziek uitbrengt. De single scoorde al snel miljoenen plays en al vrij snel werd duidelijk dat ook in deze branche een mooie carrière voor Ansel Elgort in het verschiet lag. Het duurde tot 2017 voordat Ansel’s succes een vervolg kreeg in de vorm van single Thief. De succesvolle track is tot op de dag van vandaag de meest beluisterde single van Ansel Elgort met momenteel bijna 55 miljoen plays op Spotify en 16 miljoen views op YouTube. De cijfers liegen er niet om.

Als Ansolo ging het Elgort wel aardig af. Het verhaal voor Ansolo begon in 2014, toen Ansolo tekende op label Staar Traxx en vervolgens debuutsingle Unite uitbracht. Samen met de in datzelfde jaar uitgebrachte single Totem (met Tom Staar) werd Ansolo’s eerste jaar in de muziekwereld afgesloten. Beide singles scoorden niet uitermate fantastisch en Ansolo had dan ook nog wat werk aan de winkel voordat hij echt door zou breken. Vervolgsingles To Life (met Too Many Zooz) en Yin Yang (met Maxum) bleven in 2015 en 2016 redelijk in de anonimiteit hangen en na wat succesvollere remixes besloot Ansolo het uiteindelijk over een andere boeg te gooien. *Poef* Ansel Elgort is geboren. Niet alleen meer achter de draaitafels maar dit keer voornamelijk achter de microfoon. Met zijn solo-project laat Ansel Elgort zien dat hij met zijn originele en herkenbare stem de fans in no-time kan betoveren. Single Home Alone scoorde al snel meer plays dan alle losse Ansolo-singles bij elkaar en vooral in 2017 ging het de Amerikaan voor de wind. Singles Thief, You Can Count on Me (met Logic) en All I Think About Is You waren kenmerkend voor het succesvolle jaar van Ansel Elgort, alhoewel het in Europa nog niet echt van de grond kwam. Succes voor Ansel Elgort is er vooral in zijn thuisland en in de grote steden van Europa als o.a. Londen.

Ansel Elgort bracht in 2018 twee singles uit: Supernova, één van mijn persoonlijke favoriete tracks van dit jaar so far, en Believe met Don Diablo, eentje die zeer waarschijnlijk ook in mijn eindlijst van Spotify terechtkomt. Laatstgenoemde track is afkomstig van Don Diablo’s meest recente album, FUTURE, waar ook een aantal andere vlammende samenwerkingen opstaan. Ansel Elgort heeft tot dusver nog geen album uitgebracht: enkel en alleen de singles die ik in dit artikel behandeld heb is waar we Ansel op kunnen beoordelen.

Er gaan geruchten dat Ansel Elgort wel hard bezig is met de nodige featurings. Zo zou hij o.a. verschijnen op nieuw werk van BROCKHAMPTON en op Instagram laat het talent geregeld weten dat hij met een hoop andere artiesten optrekt. Het is allemaal toekomstwerk. Uiteraard gaat de acteercarrière van Ansel voor, maar zijn muzikale carrière mogen we ook zeker weten niet onderschatten. Een goede zanger, een uitmuntend producer en bovenal een zeer degelijke artiest. Hoewel Ansel in Europa op muzikaal gebied nog geen hele grote naam is, mogen we gerust zeggen dat hij het al enigszins gemaakt heeft. Dat smaakt naar meer. De verwachtingen blijven uiteraard hooggespannen, ik blijf voorlopig nog met heel veel plezier luisteren naar zijn muziek.

Laat weten wat je van dit artikel vindt:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s