Week 23: laat de festivalzomer maar komen

Een nieuwe week is begonnen! Afgelopen weekend was de officiële aftrap van het (grote) festivalseizoen met de zesde editie van Best Kept Secret. Ik maak me dit jaar op voor Down The Rabbit Hole, Haldern Pop Festival en, uiteraard, Lowlands waar ik nog steeds met smart wacht op de laatste namen om de nu al meer dan prima line-up te versterken. Het is nog eventjes wachten voordat het zo ver is, maar tot die tijd kijk ik wel iedere week terug wat onze favoriete artiesten nú weer uitgespookt hebben.

Veel mensen gaan op vakantie om eens even lekker weg te zijn van de drukte, chaos en stress maar ook van de onbewuste behoefte telkens op het internet te surfen, te Netflixen of andere dingen te doen waar je eigenlijk geen drol mee opschiet. Ook Luke Sital Singh was even toe aan een paar dagen rust en vertrok daarom maandag naar een camping om te zien wat er nu écht belangrijk is in het leven! Of, uhm… Niet helemaal, volgens mij. Luke verlangde namelijk al snel terug naar zijn bank en zijn internetverbinding!

 

Zin om een potje te gamen met een toffe artiest? Misschien moet je je dan maar even melden bij Lakyn die deze dinsdag een plaatje van een ouderwetse game online zette. Nu ben ik zelf niet echt thuis in de games – ik houd het liever bij de soundtracks van de videospelletjes – maar dit ziet er in mijn ogen uit als een regelrechte klassieker. Vraag me af of Calvin Harris’ Slide ook daadwerkelijk in de game verstopt zit; ik heb zo’n vermoeden van niet. Weet jij welke game Lakyn hier speelt?

 

Van sommige bands kun je gerust wanhopig worden omdat ze nooit en te nimmer eens optreden in Europa, laat staan Nederland. Smallpools is zo’n voorbeeld, of Robert DeLong en Zella Day: artiesten die in Amerika wel prima gaan en niet geboekt worden in Europa. Een ander voorbeeld bevindt zich aan de andere kant van de wereld. Vanuit Melbourne, Australië komt Cut Copy die woensdag een aantal nieuwe data aankondigde in Japan, Mexico, Peru, Argentinië, Chili en Amerika. Zucht. Gaat ‘m weer niet worden dus.

 

Ik heb het de laatste maanden al veel voorbij zien komen: shows die worden gecanceld vanwege slechte weersomstandigheden. Vooral in het Verenigd Koninkrijk hebben ze afgelopen winter veel te kampen gehad met (sneeuw)stormen, overstromingen en weet ik het wat. Alle ellende heeft zich donderdag ook verplaatst naar Asolo in het noorden van Italië, waar afgelopen week het AMA Festival plaatsvond. The Vaccines moest hun show door de nodige chaos verschiet laten gaan en dus hebben de weergoden wederom een optreden in de soep laten lopen. Benieuwd wat de opwarming van het klimaat zal gaan betekenen voor de nodige festivals.

 

Sommige artiesten worden juist opgepikt door hun covers op YouTube, anderen vinden het gewoon leuk om liedjes na te spelen en misschien zelfs op te voeren. Ik ben er persoonlijk niet zo’n fan van, maar als het dan toch moet, doe mij dan maar een cover van een totaal ander genre. Lewis Watson heeft het wat dat betreft goed bekeken: de Engelse singer-songwriter coverde vrijdag de megahit van de 20-jarige Bazzi – Mine. Van smooth R&B naar een akoestische gitaar en een zolderkamertje: wie weet ga ik covers ooit nog eens waarderen.

 

Terwijl Best Kept Secret allang en breed losgebarsten was, stonden de dance-liefhebbers zich dit weekend te vermaken bij Lakedance Festival in Best, vlakbij Eindhoven. Op de eerste editie van dit jaar, afgelopen zaterdag, stond een mooie line-up paraat van o.a. The Him, Ummet Ozcan, Blasterjaxx en Jay Hardway. Laatsgenoemde plaatste dit plaatje op Instagram en, zeg nou zelf: als je dit ziet krijgt toch iedereen zin in de festivalzomer? Laat maar komen!

 

BKS staat voor Best Kept Secret, LC voor London Calling, EDM voor Electronic Dance Music. Je ziet het: de muziekwereld staat bomvol afkortingen. Soms word je er horendol van. The Knocks maakten het zondag nog maar eens wat moeilijker door hun eigen verbastering te maken van het genre EDM. Van elektronische dansjes gaan we naar Emotinal Drunk Men, iets wat weliswaar geregeld voor zal komen bij het genre, maar goed: The Knocks maken het er nu alleen nog maar verwarrender door natuurlijk. Hoe veel varianten van EDM kun jij maken?

Een gedachte over “Week 23: laat de festivalzomer maar komen

  1. Grappig, op mijn werk staat de afkorting EDM voor Electronic Data Management.
    Niet alleen de muziekwereld staat bomvol afkortingen, ook binnen het onderwijs kunnen ze er wat van. Wij gebruiken zelfs afkortingen waarvan niemand meer weet waar ze oorspronkelijk voor staan. 😀

    Like

Laat weten wat je van dit artikel vindt:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s