Week 24: verstandskiezen trekken, krekels vermorzelen en daddy Ashton

Mondiaal gezien was het WK voetbal deze week het grootste nieuws, muzikaal gezien was de middelvinger van Robbie Williams deze week het grootste nieuws en in ons land was Pinkpop deze week misschien wel het grootste nieuws. Oh ja, en dan was ’t ook nog eens Vaderdag én vond het Suikerfeest plaats. In De Spotlight Social kijk ik of al dit nieuws veel invloed heeft gehad op de artiesten die De Spotlight volgt op de sociale media.

Wat ben ik blij dat ik er (vooralsnog) geen last van heb gehad: mijn verstandskiezen. Ondertussen zitten ze allemaal veilig en wel in mijn mond en als het aan mij ligt blijven ze daar mijn hele leven nog zonder problemen zitten. Bij veel mensen is dat echter geen mogelijkheid en moeten ze getrokken worden. Zo ook bij Quinn XCII, die maandag ál zijn verstandkiezen eruit liet halen. Vlak na deze ingrijpende operatie ging de zanger live op Instagram, wat vanwege zijn gemoedstoestand (hij was nog hartstikke high van de narcose) ronduit hilarische beelden opleverde. Dat wordt nog maar even niet zingen voorlopig.

Een band bestaat natuurlijk uit veel meer dan alleen een paar artiesten op een podium en in een studiootje. We hebben bij een succesvolle band ook te maken met managers, personal assistants, roadies en ga zo maar door. Hoewel de mensen achter de schermen een stuk minder bekend zijn dan de hoofdpersonen van een band, werden dinsdag in Canada de CIMA Awards uitgereikt; de Canadian Independent Music Association awards. Eén daarvan, de Entrepeneur Awards, ging naar Chris Taylor, manager van Arkells. De band liet dit niet onbehandeld en zette zijn manager in de volle schijnwerpers.

 

George Ezra trad deze week voor het eerst op in Brazilië. Afgelopen maandag liet hij al zien in vol ornaat aangekomen te zijn in Zuid-Amerika, en tijdens zijn optreden waren ook de inwoners van Brazilië erg blij met zijn bezoekje. Met deze mooie foto van een lichtjesactie die zijn fans georganiseerd hadden, eerde de Engelse zanger zijn korte bezoek aan het warme land afgelopen woensdag op Instagram. Om jaloers van te worden!

 

Het is alweer een paar maanden geleden dat Don Diablo zijn meest recente album FUTURE uitbracht. Op dit album een aantal puike samenwerkingen, o.a. met Ansel Elgort, Nina Nesbitt en Calum Scott, zeer waarschijnlijk allemaal tot stand gekomen in de studio die Don Pepijn Schipper in deze throwback donderdag op Instagram plaatste. Lange dagen in de studio kunnen natuurlijk hartstikke saai en eenzaam zijn dus het is maar goed dat Don Diablo wat viervoeterig plezier rond heeft lopen. Althans, als ‘ie hem kan vinden. Weet jij waar zijn hondje zit?

Het leven backstage kan zwaar zijn. Wat voor kleedkamer heb je ter beschikking? Hoe veel tijd is er voor je weggelegd? En vooral: wat voor eten staat er op het menu? DJ Jauz had vrijdag waarschijnlijk geen zin in een simpele sandwich of een bakje Ramen Noodles en besloot het heft in eigen hand te nemen. Aangezien hij midden in zijn set was kon hij niet even van het podium af om een happie te eten en dus moest het eten maar op het podium komen. Draaien met een portie sushi, why the hell not?

 

Ai! Ik ben zelf niet zo van de kleine beestjes. Spinnen hoeven niet te proberen in mijn buurt te komen, muggen zie ik het liefste ook van achter mijn woonkamerraam, om nog maar niet te spreken over een enorme krekel die rondhupst. Godzijdank heb ik van dat laatste nooit zo’n last, maar in Zweden is het een ander verhaal. Terwijl Zara Larsson nét een beestje van de dood redde, trapte ze nota bene een soortgenootje aan gort. Bespaar me de details, had ik willen zeggen, maar dit *blegh* sappige verhaal móest ze zaterdag per se delen. En bedankt.

 

Vaderdag. Hoera! Feest! Nou, nee, ikzelf heb hier niet zo veel mee en ben over het algemeen niet per se van de kapitalistische feestjes. Toch is het wereldwijd voor veel mensen een belangrijk fenomeen en worden er kapitalen besteed tijdens deze zondag. Of het nu een stropdas, sokken, een nieuw scheerapparaat of een aardig berichtje is: veel mensen vieren Vaderdag ‘uitbundig’. Calum Hood, bassist en zanger van 5 Seconds Of Summer, kon vandaag ook niet onbehandeld laten en feliciteerde op zijn beurt daddy Ashton, drummer van 5SOS. Cuteboys.

Advertenties

Laat weten wat je van dit artikel vindt:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s