Hoe lang houdt Sigrid stand?

Sinds oktober 2015 zijn meer dan 350 bands en artiesten de revue gepasseerd in de rubrieken Discover Weekly en Vers Gespot. Heeft onze promotie een beetje geholpen? Zijn de sterren van de toekomst al veranderd in de sterren van nu? Kortom: hoe staat het ervoor met de hoofdrolspelers van het langstlopende item van De Spotlight? In Blik Terug nemen we een duik in het archief van onze maandagrubriek en kijken we wat er geworden is van onze helden.

Het is weer eens tijd om een oud talent erbij te pakken. Talent waar we een enorm hoge pet van op hadden – en hebben – en wat het in korte tijd al zo goed als volledig waargemaakt heeft. Vandaag gaan we in Blik Terug terug naar de zomer van 2017 toen ik niet alleen Van Pletzen en Dan The Man aan je voorstelde, maar ook de Noorse Sigrid die vanaf dat moment als rijzende ster door het leven is gegaan.

Laten we wel eerlijk zijn: op het moment van schrijven was het natuurlijk allang duidelijk dat Sigrid één van de grootste talenten was waar ik in maanden over had geschreven. Ik noemde haar al dé nieuwe popster in die 38e Vers Gespot en was lovend over haar debuut-EP met daarop ook o.a. Plot Twist, de track die ik behandelde in desbetreffende episode. Het mega-aanstekelijke werk van de geboren Ålesundse deed het bij mij zó goed dat ik besloot haar in november van het afgelopen jaar live te zien in de oude zaal van de Melkweg. Een superleuke avond waarna ik wederom een zeer positief artikel over de jongedame mocht wijden. Destijds stond haar succes echter nog in de kinderschoenen. In korte tijd is het heel snel gegaan voor Sigrid.

Ze werd door de BBC uitgeroepen als winnares van de jaarlijkse BBC Sound Of… competitie, vervolgens besloot praktisch ieder radiostation in Europa haar muziek te draaien en zodra haar platenlabel besloot Don’t Kill My Vibe opnieuw te pluggen kreeg ook haar oudere werk weer een flinke push in de goede richting. Alles was binnen anderhalve maand volledig veranderd voor Sigrid, mede dankzij successingle Strangers die al snel door praktisch iedereen geliefd werd. Strangers is samen met de Don’t Kill My Vibe-EP op dat moment echter al het materiaal dat Sigrid op dat moment uit heeft gebracht. Weinig, dus. Toch is dit al genoeg gebleken voor de 21-jarige, geboren in 1996. Een prachtige toekomst ligt in het verschiet.

Zie dat succes dan maar eens vol te houden. Dat is in Sigrid’s geval niet zo moeilijk aangezien de enthousiaste Noorse natuurlijk iedereen te vriend heeft. Na Strangers werd er al geregeld gehint naar nieuw materiaal en dat kwam er voor het eerst dit jaar in de vorm van single High Five. Een wederom supervrolijke single waar je direct de lentekriebels van in je buik krijgt. Toch kwamen de eerste berichten al naar buiten van de mensen die het nu wel gezien hadden en liever wat anders hadden gehoord van Sigrid. De videoclip zou ‘teveel van hetzelfde zijn’: een dansende tiener in hipster-outfits, lachend en stuiterend door het beeld vliegend. Ja, wat dat betreft hebben ze wel gelijk, maar goed. Laten we wel reëel blijven. 85% van de hip-hopvideo’s zien er ook hetzelfde uit. Na High Five waren de eerste tekenen van de nieuwe EP zichtbaar. Raw zou dit voorjaar uitkomen met daarop vier nummers die in de loop van de lente bekend zouden worden. High Five staat erop, Raw, I Don’t Want To Know en de demo van Focus zijn de laatste twee nieuwe nummers.

Het is allemaal supercatchy en dat werkt wel. Alhoewel, dat werkt tot op heden. Er is nog geen album in zicht maar de vraag is natuurlijk of men het tegen die tijd nog wel zo leuk vindt, die muziek van Sigrid. Als het allemaal eenzelfde sound behoudt kan het goed dat Sigrid’s populariteit langzamerhand afneemt en dat ze op den duur enkel een hardnekkige kern fans overhoudt. Time will tell. Er valt nog niet bijzonder veel te schrijven over het succes van de jonge Sigrid. Het gaat goed, ze is keurig op dreef met een aantal hits, en er zullen er zeer waarschijnlijk nog een aantal volgen. Meer valt er eigenlijk niet te updaten wat Sigrid betreft. We kunnen slechts hopen dat dit stand houdt en dat Sigrid de absolute popster kan worden die men voor ogen heeft. We houden haar uiteraard nauwlettend in de gaten.

Advertenties

Laat weten wat je van dit artikel vindt:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s