Vers Gespot #86

Wie houdt er nu niet van nieuwe muziek? Wij van De Spotlight zijn er dol op en presenteren je in Vers Gespot iedere week drie kersverse bands en/of artiesten waarvan wij denken dat jij ze móet kennen. Deze week Vers Gespot: August Kuper, Joyride en Pulled Apart By Horses.

Artiest: August Kuper
Nummer:
Headache
Afkomst:
De Verenigde Staten of Canada.
Eerste indruk:
Misschien wel zonde dat het zo DIY is.
Klinkt als:
Rex Orange County, Captain Kidd, Peace
In het kort:
Eén van de meest onontdekte dingen die ik ooit op dit blog heb behandeld, zo durf ik August Kuper bijna wel te noemen. Een anoniem EP’tje, verstopt ergens in 2016, en that’s it. Niet alleen is er bijna geen materiaal van August Kuper te vinden, je moet ook verdomde goed graven wil je iets van informatie over deze artiest kunnen vinden. Als je enorm diep in de krochten van Evergreen zoekt vind je uiteindelijk dat Andrew Mulat, degene die de EP afgemixt en gemastered heeft, verdacht veel wegheeft van één van de schimmen op de Spotify-profielfoto en dat deze uit Vancouver komt. U begrijpt: het is een onmogelijke opgave. De muziek, overigens, is heel tof. Een lief indie-gitaartje wordt afgewisseld met een gruizig gitaartje en de zonnige zang maakt plots plaats voor rappe rap. Die EP uit 2016 is echt wel het beluisteren waard.  
Video:
Driehonderddertien weergaven in vier maanden. Sla uw slag, mensen. Een homemade one-taker in de sneeuw!

Artiest: Joyride
Nummer:
Aunty Tracey’s Cookies
Afkomst:
Sydney; Australië
Eerste indruk:
Fucked up Funky!
Klinkt als: Chromeo, Hermitude, Quinn XCII
In het kort:
Post Malone zonder tattoos en Rag’n’Bone Man zonder boze blik: dat is Joyride’s look, precies tussen deze twee markante figuren in. De beste man Joyride wordt al een aantal jaar één van de absolute talenten uit Australië genoemd en met die catchy popsound kan hij best wel eens een gouden formule te pakken hebben. Het is superfunky, al slaan de lyrics in dit geval bijna nergens op: ‘’Aunty Tracey’s Cookies got me fucked up’’, aldus Joyride. Het lied is weliswaar op waarheid gebaseerd en dat maakt het dan weer iets minder bizar. Denk ik. Die dansbare sound is trouwens goed te verklaren: ATC is geproduceerd door Hermitude (Speak Of The Devil, klein hitje uit 2012) en dus is de funkyness Joyride op het lijf geschreven. Het is op Spotify wel even zoeken naar de juiste Joyride, als je niet uitkijkt bevind je je plots in het Zweden van de jaren 90.
Video: Met zo’n sexy tease van de lyrics kan je natuurlijk niets anders verwachten dan dat de Big Man himself lekker koekjes gaat bakken. Hele speciale koekjes, welteverstaan. Hashkoekjes met aardappelijs, wietboter en THC-truffel passeren onder andere de revue. Slik.

Artiest: Pulled Apart By Horses
Nummer:
Hotel Motivation
Afkomst:
Leeds; Engeland
Eerste indruk:
Vrolijke en humoristische rammelrock.
Klinkt als: Royal Republic, Blood Red Shoes, Electric Six
In het kort:
Pulled Apart By Horses is typisch zo een bandje waarvan je het bestaan alweer vergeten was. Weet u nog; High Five, Swan Dive, Nose Dive? De succesvolle single van de band uit 2010? De alternatieve, uptempo-single was de eerste kennismaking met de band uit Leeds en helaas zijn ze daarna enigszins in de vergetelheid geraakt. Toch bestaat de band nog steeds en zetten ze geregeld menig (Brits) concertzaal op zijn kop. Het meest recente album van de band komt uit 2017, is getiteld The Haze en bevat de track die we vandaag behandelen: Hotel Motivation. Lekker stevig, een tintje QOTSA zelfs, en bovenal drie minuten en zeven seconden écht luisterplezier. Daar doe je het voor.
Video:
Zijn we in een film van Wes Anderson beland?

Advertenties

Laat weten wat je van dit artikel vindt:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s