Vers Gespot #89

Wie houdt er nu niet van nieuwe muziek? Wij van De Spotlight zijn er dol op en presenteren je in Vers Gespot iedere week drie kersverse bands en/of artiesten waarvan wij denken dat jij ze móet kennen. Deze week Vers Gespot: Mavi Phoenix, Phantastic Ferniture en Tuka.

Artiest: Mavi Phoenix
Nummer:
Bite
Afkomst:
Linz; Oostenrijk
Eerste indruk:
Ow! Snakes bite!
Klinkt als:
M.I.A., Santigold, Elliphant
In het kort:
Tuurlijk is het niet letterlijk net als M.I.A., maar de vergelijking met de 43-jarige Britse legende mag zeker niet misstaan als we het over de 22-jarige Mavi Phoenix hebben. De alternatieve Oostenrijkse zangeres is klaar om de wereld te veroveren met haar catchy, uptempo electro-rapsongs. In 2017 kreeg ze al wat aandacht toen single Aventura verscheen en Bite is een waardig opvolger met een shitload aan hitpotentie. De naam Mavi Phoenix zullen we nog wel onthouden.
Video:
De looks van Mavi Phoenix sluiten naadloos aan op de muziek. Veel meer valt er over de video niet te zeggen. Wel fijn dat er voor de video geen slangen aan te pas zijn gekomen.

Artiest: Phantastic Ferniture
Nummer:
Fuckin ‘n’ Rollin
Afkomst:
Sydney; Australië
Eerste indruk:
Dit ken ik! Toch?
Klinkt als:
Rolling Blackouts Coastal Fever, Dum Dum Girls, Parquet Courts
In het kort:
Nou, dit kende ik dus mooi niet! Phantastic Ferniture hoorde ik dit weekend pas voor het eerst toen ik geconfronteerd werd met single Fuckin ‘n’ Rollin, afkomstig van het debuutalbum dat drie dagen geleden werd uitgebracht. Het is catchy, het is DIY en het is vooral erg goed. Fuckin ‘n’ Rollin blijft de hele dag in je hoofd hangen, en dat komt niet alleen door de titel van het nummer. Dat de Australische band zo’n goede band heeft met de indie-wereld komt vooral door de muzikale invloed van frontvrouw Julia Jacklin die solo ook al een aantal ijzersterkte tracks heeft afgeleverd. Haar ingetogen singer-songwritersound past als gegoten in de bandvorm die Phantastic Ferniture heet. Dít is wat je wilt als indie-liefhebber.
Video: Happy vibes!

Artiest: Tuka
Nummer:
Nirvana
Afkomst:
Sydney; Australië
Eerste indruk:
Zit hier een addertje onder het gras?
Klinkt als: Classified, The Cool Quest, SLANG
In het kort:
Soms kom je wel eens muziek tegen waarvan je je afvraagt hoe het toch kan dat het zo lang heeft geduurd voordat je het ontdekte. Drie jaar, om precies te zijn. Het duurde in mijn geval drie jaar voordat ik deze single van de Australische artiest Tuka ontdekte. Hoewel deze ontdekking doet denken aan een breed scala aan donkere en rauwe artiesten, leert wat research mij dat Tuka eigenlijk hele andere muziek maakt dan Nirvana doet denken. Van een zware bas naar een vrolijk fluitje en wat funky pop-rap; dat is de andere kant van Tuka. De Australiër laat zich van verschillende kanten zien en dat kan ik wel waarderen, al weet ik niet zeker of Nirvana nu zijn perfecte visitekaartje is. Eén ding is zeker: Life Death Time Eternal uit 2015 heeft nog heel wat verrassingen voor ons in petto.
Video:
De setting voor Nirvana is perfect. We bevinden ons in een donkere blokhut terwijl het buiten de pannen van het dak regent. Halverwege gaan we echter op een andere tour.

Advertenties

Laat weten wat je van dit artikel vindt:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s