Vers Gespot #90

Wie houdt er nu niet van nieuwe muziek? Wij van De Spotlight zijn er dol op en presenteren je in Vers Gespot iedere week drie kersverse bands en/of artiesten waarvan wij denken dat jij ze móet kennen. Deze week Vers Gespot: Ivy Falls, Jordan Bratton en Smrtdeath.

Artiest: Ivy Falls
Nummer:
Gold
Afkomst:
Gent; België
Eerste indruk:
Nazomerse chillpop.
Klinkt als:
Ella Vos, Zella Day, Oh Wonde
In het kort:
De anonieme hip-hopleverancier leverde mij begin deze maand een nieuwe, jonge en opkomende artiest waar ik nog niet eerder van gehoord had. Haar naam: Ivy Falls. Zoals u begrijpt maakte ik me vast op voor een portie kwalitatieve hip-hop om U tegen te zeggen, maar niets is minder waar. Mijn muziekdealer zette mij op het verkeerde been door mij kennis te laten maken met de zwoele, chille pop van Fien Deman, frontdame van dit jonge Vlaamse groepje muzikanten. Heerlijk voor op de maandag, om rustig de week te beginnen. Tip: check ook ander werk van Ivy Falls. Naast Gold beschikt de band over twee handenvol tof werk.
Video: Ivy Falls gaat voor een opvallende filmografie. De clip voor Gold is, net als de video voor Fold, een soort vertical video geworden. Haarscherpe en uitstekende beelden.

Artiest: Jordan Bratton
Nummer:
Pieces
Afkomst:
New York, New York; Verenigde Staten
Eerste indruk:
Een beetje zondagmorgen op de doordeweekse avond.
Klinkt als:
Kwabs, Jacob Banks, TyUS
In het kort:
Jong en origineel R&B-talent is schaars. Niet vaak kom ik op het pad van een goede soulvolle, doch alternatieve zanger met een beetje hip-hop en een toegankelijk portie pop hier-en-daar. Toch is het me gelukt met Jordan Bratton. Deze 23-jarige Amerikaan maakte al op zijn elfde levensjaar zijn debuut op Broadway (!) en toerde vervolgens geruime tijd mee als jonge Simba in de tourproductie van The Lion King. Met een touch van oud-Vers Gespot artiesten TyUS en Reo Cragun past Jordan Bratton zonder moeite in het rijtje opkomende R&B-talenten. Leuk feitje: Bratton bespeelt als multi-instrumentalist de drums, piano, orgel, gitaar, basgitaar en klarinet. Oh ja, en hij is ook nog eens producer. Nu jij weer.
Video:
Zoals een goede, donkere R&B-video beaamt. Choreografie, rook en een enorme kerk.

Artiest: Smrtdeath
Nummer:
Everything
Afkomst:
Winnipeg; Canada
Eerste indruk:
Al een maand op repeat.
Klinkt als: Lil Peep, nothing,nowhere., Bexey
In het kort:
Begin deze maand was ik op vakantie in Zwitserland. Mijn goede vrienden aldaar lieten mij kennismaken met Smrtdeath, artiestennaam van Mike Skwark uit Winnipeg, Canada. De rapper met de opvallende lange, rode haren en het kekke snorretje verlaat sinds ik terug ben van vakantie niet meer mijn hoofd. De emotionele zang doet denken aan de eerder genoemde namen en muzikaal gezien doet het er ook absoluut niets aan onder. De lyrics van Smrtdeath liegen er niet om. Voor de liefhebbers een absolute must hear.
Video:
Goede stijl. Afgetopt met het herkenbare sad-tintje.

Laat weten wat je van dit artikel vindt:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s