Vers Gespot #91

Wie houdt er nu niet van nieuwe muziek? Wij van De Spotlight zijn er dol op en presenteren je in Vers Gespot iedere week drie kersverse bands en/of artiesten waarvan wij denken dat jij ze móet kennen. Deze week Vers Gespot: BRÅVES, Ericka Jane en Royaume.

Artiest: BRÅVES
Nummer:
Me The Thief
Afkomst:
Los Angeles, Californië; Verenigde Staten
Eerste indruk:
Gevoelige elektronica.
Klinkt als:
Drones Club, Woolf And The Wondershow, Delphic
In het kort:
Het komt misschien iets te laat. Vorige maand stond het genre Electronic nog centraal in onze playlist Upcoming en nú pas komen we aan met BRÅVES. Het trio uit LA maakt sexy electro-pop, met de nadruk op dat eerste. Soepele beats met gevoelige zangpuntjes. Me The Thief van het titelloze debuut uit 2017 mag er zijn, net als die knap verwerkte 4 Non Blondes-sample.
Video:
Een langzame, sensuele video. Dat is wat het is.

Artiest: Ericka Jane
Nummer:
BAC
Afkomst:
Kopenhagen; Denemarken
Eerste indruk:
’t Is er weer eentje om te onthouden.
Klinkt als:
Dua Lipa, Julia Michael, Camila Cabello
In het kort:
Voor wie niet weet wat BAC betekent: het is de afkorting voor Blood Alcohol Concentration, simpelweg het percentage alcohol dat zich in je bloedstroom bevindt wanneer je gedronken hebt. Nu weet ik niet of Ericka Jane al een respectabele leeftijd heeft bereikt waarop dit fenomeen zich wekelijks voordoet, maar we gaan er maar vanuit dat de halve Deense / halve Filipijnse voor single BAC uit 2017 wel de nodige ervaring heeft. Ik heb er op De Spotlight al een hoop gehad: popsterren in wording. Met de nodige sturing hier-en-daar kan Ericka Jane ook zeker aan dit lijstje worden toegevoegd. Check ook Bad Like You en Rich (Good Girl).
Video: Bij eerder genoemde afkorting verwacht je natuurlijk een video waarin een feestje de hoofdrol speelt. Nou:

Artiest: Royaume
Nummer:
If We
Afkomst:
Parijs; Frankrijk
Eerste indruk:
Hoe vaker ik het hoor, hoe beter ik het vind.
Klinkt als: ANIMA!, Mapei, Naaz
In het kort:
De eerste keer dat ik naar If We luisterde was ik niet razend enthousiast. Nu ik voor de, pak hem beet, zesde keer naar het nummer van het Franse duo Yumi Aoki en Moon Boy AKA Royaume luister hoor ik weer allemaal toffe dingetjes die ik eerder niet hoorde. De electro van de Parijzenaren doet denken aan dat van ANIMA!, de zang doet denken aan dat van Mapei en Naaz met soms een vleugje Dua Lipa tussendoor. Single If We verscheen op EP Again uit juni van dit jaar maar kwam in 2017 al los uit. Dat leverde Royaume al 1,2 miljoen stream op.
Video:
Niet schrikken: de dames in de video zijn niet allemaal onderdeel van Royaume. Hoewel de namen van deze meiden op hun jasjes staan hoef je ze gelukkig niet allemaal uit je hoofd te leren als fan.

Een gedachte over “Vers Gespot #91

Laat weten wat je van dit artikel vindt:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s