Over

De Spotlight is sinds oktober 2015 een muziekblog dat zich niet specificeert en beperkt tot genres en artiesten. Op De Spotlight maak je kennis met opkomend en onbekend talent, kun je genieten van albumreviews en concertverslagen en lees je elke week vaste rubrieken als o.a. Vers Gespot. Eens in de zoveel tijd schuift er een gastcolumnist aan die zijn kijk op de muziekwereld geeft. Is er een interessant festival of evenement? Je leest er alles over op De Spotlight.

Wie ik ben? Ik ben Gijs Hoogland, 21 jaar oud en fervent muziekliefhebber. Ik presenteerde sinds 2011 verschillende radioshows in mijn woonplaats Hoorn bij meerdere lokale zenders. In december 2011 ben ik begonnen bij Radio Hoorn. Na bijna anderhalf jaar hier een programma gemaakt te hebben ben ik overgestapt naar internetstation Radio 501; hier heb ik tussen maart 2013 en juli 2015 ruim 400 shows gemaakt. In maart van 2016 ben ik samen met twee goede vrienden een eigen internetradiostation gestart: Backstage Radio. Bij dit station vervulde ik de rollen als oprichter, bestuurslid en programmamaker. Naast mijn befaamde programma Hoog Tijd Voor Hoogland presenteerde ik iedere zondagavond In de Spotlight op Backstage Radio, een show volledig gebaseerd op dit blog. Na twee jaar aan ons radioproject te hebben gewerkt besloten we in maart 2018 dit hoofdstuk af te sluiten en ons te richten op onze eigen toekomst.

In 2017 heb ik mijn studie Mediaredactie aan het Mediacollege te Amsterdam afgerond. Ik werk momenteel voor XITE als Music Video Spotter en Scheduler, presenteer zo af-en-toe een popquiz en speel, tot ergernis van mijn buren, geregeld drums op mijn drumstel. Voel je vrij op de website en ontdek de tofste muziek, want dat is waar het om gaat.

Ik heet je van harte welkom op De Spotlight!

Gijs

Volg ons op Twitter: @despotlightblog @Gijs_Hoogland 
Volg ons op Instagram: @despotlightblog @gijshoogland
Mail ons: info@despotlight.nl

Laat weten wat je van dit artikel vindt:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s